WERKWIJZE

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk en bedankt voor jullie interesse in een trouwkaart van Studio Altena | uniekkaartje.nl! Je kunt bij Studio Altena een unieke trouwkaart laten ontwerpen. Je kunt ook een bestaand ontwerp kiezen, dan wordt deze met zorg door Jisca aangepast naar jullie wensen:

– De juiste verhoudingen tussen jullie namen
– Met jullie eigen persoonlijke teksten
– Al jullie ‘wedding stationery’ in één stijl: bijvoorbeeld een sluitsticker met eigen jullie initialen of bijpassende menu’s en naamkaartjes.

Omdat er best veel komt kijken bij het bestellen van trouwkaarten staat zoveel mogelijk hieronder in detail uitgelegd.

BESTELPROCES

1

Inplannen

Wanneer jullie een trouwkaart willen bestellen bij Studio Altena reserveer dan op tijd. Zeker in het trouwseizoen kan de planning ver vooruit vol zitten.​

2

Ontwerp

Het ontwerpproces duurt gemiddeld 2-3 weken. Dit is o.a. afhankelijk van jullie reactiesnelheid op het ontwerp en de hoeveelheid wijzigingen. Reken bij heel veel wijzigingen of unieke ontwerpen op 3+ weken.

3

Correctieronde(s)

In de afgesproken/gereserveerde week ontvang je het eerste ontwerp of ontwerpen per mail. Jullie feedback is van harte welkom. Er zijn twee gratis correctierondes. Aan de hand hiervan wordt het definitieve ontwerp gemaild.

4

Definitief ontwerp

Na jullie akkoord op dit ontwerp wordt alles definitief gemaakt en ontvangen jullie per mail de factuur. Wijzigingen kunnen nu niet meer kosteloos gedaan worden.

5

Levering

Trouwkaarten worden binnen 3 werkdagen na akkoord en betaling verzonden. Jullie krijgen een Track & Trace.

6

Afwerking

De kaarten worden netjes afgewerkt. Zo worden ze op maat gesneden, krijgen een nette rillijn (zodat de kaart dicht te klappen is) en worden er, indien nodig, (boor)gaten gemaakt

7

DIY

Sommige kaarten vragen nog wat ‘Do It Yourself’. Als dit het geval is, staat dat vermeld op de website naast de kaart.

CONTACT

 • Het contact verloopt per mail. Hebben jullie bijzondere wensen of vragen, dan is het ook mogelijk om een telefonisch overleg in te plannen. Jullie kunnen dit aanvragen per e-mail of contactformulier.
 • Het streven is dat jullie binnen 2 werkdagen reactie krijgen. Toch kan het voorkomen dat er een spoedopdracht, zoals een rouwkaart, ervoor zorgt dat direct reageren niet mogelijk is.
Eva & Jeffrey wisten precies hoe hun trouwkaart eruit moest zien; passend bij hun pauwenthema. Het werd echt hún unieke trouwkaart. Het was een hele leuke samenwerking, waarbij we gespeeld hebben met de kleuren en papiersoorten. We hebben verschillende testen gemaakt op o.a. vilt en glans papier. Eva & Jeffrey kozen uiteindelijk petrol blauw op vilt papier, dit geeft de kaart een mooie matte uitstraling.

KOSTENPLAATJE

Drieluik trouwkaart in pasteltinten.
 • De prijs per kaart staat naast de kaart op de website aangegeven. Voor aanvullende kosten, zie de tarievenlijst.
 • Wijzigingen in tekst en kleine wijzigingen in ontwerp worden vaak kosteloos gedaan. Twijfel je of dit bij jullie van toepassing is? Stuur dan even een mailtje met jullie wensen.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk om een offerte aan te vragen zodat jullie precies weten wat de kosten zullen zijn. Vraag deze aan per e-mail of contactformulier.

AANLEVEREN TEKSTEN

 • De keuze is aan jullie of jullie een lopende tekst willen of een tijdlijn met iconen. Dit soort tekstuele wijzigingen zijn kosteloos.
 • Zorg dat alle teksten en contactgegevens die je aanlevert compleet en correct zijn. Studio Altena neemt alles letterlijk over en is niet aansprakelijk voor tekst- en/of taalfouten. Vergeet niet vooraf de teksten te laten controleren door familie / ceremoniemeester en/of locatie(s). Dit scheelt later in het traject mogelijk een (betaalde) correctieronde.
Klassieke trouwkaart. Bordeaux rood. Glans.

VERSCHILLENDE VERSIES / TEKSTWISSEL

Eva & Jeffrey wisten precies hoe hun trouwkaart eruit moest zien; passend bij hun pauwenthema. Het werd echt hún unieke trouwkaart. Het was een hele leuke samenwerking, waarbij we gespeeld hebben met de kleuren en papiersoorten. We hebben verschillende testen gemaakt op o.a. vilt en glans papier. Eva & Jeffrey kozen uiteindelijk petrol blauw op vilt papier, dit geeft de kaart een mooie matte uitstraling.
 • Mogelijk maken jullie tijdens de bruiloft onderscheid tussen bijvoorbeeld dag- of avondgasten. Je kunt voor deze verschillende gasten een aparte tekst op de trouwkaart laten opmaken. Dit heet een tekstwissel. Uitleg: Jullie willen bijvoorbeeld 100 kaarten versturen. Waarvan 30 voor daggasten en 70 voor avondgasten. Dan bestel je 100 kaarten + 1 tekstwissel.
 • Het is ook mogelijk een aparte bijlegger te bestellen voor bijvoorbeeld de daggasten.

KLEUR- & PAPIERSAMPLES

 • Juist omdat we werken met bijzonder papiersoorten en inkt snappen wij dat jullie het papier ook willen voelen. Ook is het goed om te zien hoe de kleur op het papier van jullie keuze uitkomt. Daarom zijn er kleur- en papiersamples aan te vragen. Meer hierover bij de mogelijkheden.
Kraft met fotostrip3

AANLEVEREN FOTO (INDIEN VAN TOEPASSING)

Save the Date en Trouwkaart– kraft met veer en houten hart
 • Als jullie een foto op de trouwkaart willen, let er dan op dat de foto groot genoeg is. Bij voorkeur 1 MB of meer.
 • Stuur je een foto die gemaakt is door een fotograaf, controleer dan even of deze hiervoor gebruikt mag worden en of de naam van de fotograaf op de kaart vermeldt dient te worden.
 • Stuur altijd het origineel van de foto en niet de versie die bijvoorbeeld met Facebook of Whatsapp is verstuurd, want die foto’s zijn altijd verkleind. Ook het bewerken van de foto met een filter kan de foto verkleinen.

EXTRA'S

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Bekijk de FAQ of stel je vraag via het contactformulier. Jisca hoort graag wat zij voor jullie kan betekenen!

Extra ontwerpen bekijken kan hier >

Op de pagina mogelijkheden meer toelichting over de extra’s: 

Maaike wilde graag een pocketfold trouwkaart van kraft karton. Met mooie pioenrozen als eyecathers en een bijpassende sluitsticker.
Over ons

Studio Altena is een ontwerpstudio te Woudrichem en ontwerpt de kaarten voor de website uniekkaartje.nl. Studio Altena kenmerkt zich door unieke ontwerpen en een persoonlijke benadering.

Welkom!

Helaas heeft de coronacrisis ook mijn bedrijf geraakt. Op dit moment kan ik geen nieuwe opdrachten aannemen. Het is nog onduidelijk of/ wanneer dit weer opgestart gaat worden.

Heb je nog een lopende opdracht, schroom niet om contact op te nemen.